;

EU-lagstiftning om matavfall

Senast 2023 ska alla EU-länder ta hand om och samla in matavfall. Det innebär att köksinredningar måste utvecklas för att göra det möjligt för människor.

Som utvecklare av förvaringslösningar och som tillverkare av källsorteringslösningar för kök i flera europeiska länder tar vi denna utmaning på allvar. Vi vill göra det enkelt för både köksbranschen och människor i deras hem att samla in sitt matavfall på ett bekvämt sätt.

 

Vi arbetade med olika nationella aktörer inom avfallshantering när vi utvecklade vår matavfallshink HERO. Det är en ventilerad hink, specialiserad på att samla matavfall som passar alla lådor och skåp och går ihop med alla olika typer av påsar som används i hela EU.

 

Vi hoppas att HERO kommer att bidra till att göra skillnad. Vi måste lära oss att ta hand om vårt matavfall på rätt sätt och att använda rätt utrustning är en stor del av det. Det finns två grundläggande riktlinjer att följa:

 

Använd alltid en hink som är ventilerad på alla sidor och botten. HERO är just nu en av få lösningar på marknaden som har en ventilerad botten.

 

Lägg inte ett lock på matavfallshinken. Det kommer inte att lukta förrän nedbrytningsprocessen startar och det händer inte om du håller den öppen och ventilerad.

 

Vi är stolta över att vara en del av detta viktiga arbete med att ta hand om avfall för att kunna skapa ny energi och vi kommer att fortsätta utveckla nya lösningar.

SE FLER NYHETER

 • IMA Ecovadissilver

  20 november 2023

  SILVERMEDALJ AV ECOVADIS!

  IMA har tilldelats silvermedalj av EcoVadis för vårt hållbarhetsarbete så här långt. Vi är mycket glada över att kunna använda EcoVadis som plattform för vårt samverkan och förbättringsarbete inom hållbarhet.

  LÄS MER
 • Wood Some 1200X627 Linked En

  22 augusti 2023

  Möt oss på Wood Fair, Jyväskylä

  IMA kommer tillsammans med vår partner HTF Group, att delta på Wood Fair i Jyväskylä, Finland, 6-8 september 2023.

  LÄS MER
 • DSC5344 Kopiera (1)

  09 maj 2023

  Idag öppnar Interzum

  Idag öppnar Interzum, världens ledande industrimässa för möbel- och inredningsbranschen, dörrarna för besökare från hela världen.

  LÄS MER

Vi skulle gärna komma i kontakt med dig.


Använd gärna detta formulär och skicka ett meddelande eller en fråga till oss. Eller kontakta vår försäljningsansvarig för Sverige.

Namn
E-post
Meddelande