;

IMA MÖTER FRAMTIDEN MED NY VD

Anders Vingeborn lämnar över VD-posten för IMA till Sara Brodin Söderlund för att nu fokusera helt på företagets expansion på exportmarknaden. En satsning som har vuxit fram och en förändring som är ett naturligt steg i den utveckling IMA har haft de senaste åren.

Anders Vingeborn lämnar över VD-posten för IMA till Sara Brodin Söderlund för att nu fokusera helt på företagets expansion på exportmarknaden. En satsning som har vuxit fram och en förändring som är ett naturligt steg i den utveckling IMA har haft de senaste åren

 

Anders Vingeborn är nästan född in i Gnosjöföretaget IMA som startades av Anders far och hans kollega 1985. Sedan 2007 har Anders drivit företaget som VD och 2010 gjordes ett generationsskifte där Anders förvärvade hela bolaget. Under hans ledning har IMA vuxit både hos de svenska kunderna och på exportmarknaden och passerade under 2022 100 miljoner kr i omsättning. 

 

- IMA står inför flera spännande utvecklingsprocesser, bland annat har vi startat ett arbete inom hållbarhet och ISO 26000 som vi vet kommer leda till många positiva effekter för vår marknad och omvärld. Vi förändras på flera områden med bland annat fler medarbetare, ökad produktutveckling och digitalisering av olika delar av verksamheten. Det gör att IMA behöver ett nytt ledarskap som kan driva all den utveckling vi behöver. Både för att växa på ett hållbart och efterfrågat sätt och så att jag kan fokusera på att vara ute på vår marknad och arbeta tillsammans med kunder och den europeiska köksindustrin. Jag började på IMA 2002 och min första roll var säljare så att nu få ägna mig helhjärtat åt det jag tycker mest om, försäljning och tillväxt känns väldigt rätt.

 

Anders vill tillföra ny kompetens och stärka teamet och kommer därför att lämna över rollen som VD för IMA till Sara Brodin Söderlund. Hon har en bred erfarenhet och kompetens inom kommunikation, marknadsföring och företagsledning. Sara är ursprungligen från Göteborg med utbildning inom ekonomi och statsvetenskap och med en bakgrund som entreprenör i kommunikationsbranschen. För 22 år sedan blev hon smålänning och fick lära känna Gnosjöandan från insidan. 

 

- Jag flyttade till Gnosjö för att jag träffade min man som är född och uppvuxen här. Innan jag kom hit hade jag ingen aning om hur tillverkande industri fungerade och det blev kärlek vid första ögonkastet. Jag startade eget företag och fick förmånen att få arbeta med uppdragsgivare i den här regionen och lärde mig enormt mycket. Uttrycket att ”du är aldrig längre än ett par meter från något som tillverkats i Gnosjö” stämmer verkligen.

 

Att vara involverad i ett stort antal företag, ledningsgrupper och deras utveckling under de senaste 20 åren, både i och utanför Småland, har gjort Sara erfaren inom många områden. Från kommunikations- och tillväxtarbete till digitalisering och strategiskt hållbarhetsarbete. IMA har varit en av Sara Brodin Söderlunds uppdragsgivare och hon känner företaget väl. 

 

- IMA är ett fantastiskt företag och jag har fått se det utvecklas och växa under Anders ledning i många år. Jag har också fått vara en del av det arbetet vilket gjort att jag känner mycket för både företaget, människorna som arbetar här och våra kunder. Jag ser fram emot att tillsammans med det starka team vi har, få skapa nya förutsättningar för en spännande framtid. Anders och jag delar den starka känslan för vår kundnära produktutveckling och för våra starka relationer. Vi delar också visionen om hur IMA ska växa och skapa ännu fler partnerskap i världen säger Sara Brodin Söderlund. 

 

- Jag är väldigt stolt över resan IMA har gjort och det här steget känns som en mycket naturlig fortsättning på de satsningar vi har gjort de senaste åren. Framför allt är det en strategiskt viktig utveckling för att IMA ska kunna bli allt det jag drömmer om säger Anders. 

Nu är det bara att sätta i gång. Välkommen Sara!

 

Sara tillträder som VD för IMA den 1 mars.

DSC5651

SE FLER NYHETER

 • IMA Ecovadissilver

  20 november 2023

  SILVERMEDALJ AV ECOVADIS!

  IMA har tilldelats silvermedalj av EcoVadis för vårt hållbarhetsarbete så här långt. Vi är mycket glada över att kunna använda EcoVadis som plattform för vårt samverkan och förbättringsarbete inom hållbarhet.

  LÄS MER
 • Wood Some 1200X627 Linked En

  22 augusti 2023

  Möt oss på Wood Fair, Jyväskylä

  IMA kommer tillsammans med vår partner HTF Group, att delta på Wood Fair i Jyväskylä, Finland, 6-8 september 2023.

  LÄS MER
 • DSC5344 Kopiera (1)

  09 maj 2023

  Idag öppnar Interzum

  Idag öppnar Interzum, världens ledande industrimässa för möbel- och inredningsbranschen, dörrarna för besökare från hela världen.

  LÄS MER

Vi skulle gärna komma i kontakt med dig.


Använd gärna detta formulär och skicka ett meddelande eller en fråga till oss. Eller kontakta vår försäljningsansvarig för Sverige.

Namn
E-post
Meddelande